Védjegyek

Védjegyek

Segítünk megtalálni egy adott megjelöléssel, arculattal, termékcsoporttal kapcsolatos optimális védjegybejelentési stratégiát. Amennyiben Ügyfelünk ezt kéri, védjegykutatást végzünk és ennek alapján véleményt fogalmazunk meg az adott védjegy lajstromozhatóságáról.

Védjegykutatás keretében lehetőség van azonosság- vagy hasonlóság-kutatásra, továbbá a vizsgálat kiterjeszthető cégnevekre és doménnevekre is.

Ügyfelünk igényeit és céljait figyelembe véve javaslatot teszünk az árujegyzékre, illetve véleményezzük a bejelenteni kívánt megjelölést.

Elkészítjük a védjegybejelentési kérelmet és ennek szükséges mellékleteit, és ezeket benyújtjuk a megfelelő hivatalokhoz. Az eljárás során segítünk értelmezni és megválaszolni a hivatali határozatokat, javaslatokat teszünk az egyes döntési pontok elérésekor. Tartjuk a kapcsolatot a hivatalokkal, nyilvántartjuk a határidőket és gondoskodunk a szükséges díjak befizetéséről is.

A nemzetközi és európai védjegybejelentésekkel kapcsolatban közvetlenül képviseljük ügyfeleinket az illetékes hivatalok előtt.

Külföldi védjegyoltalom megszerzése céljából felvesszük a kapcsolatot az adott országban működő megbízható külföldi partnerünkkel, aki az ottani hatóságok előtt képviseli ügyfelünket.

magyar