Dr. Kovári Zoltán

Dr. Kovári Zoltán

Magyar és európai szabadalmi ügyvivő
Ügyvezető

z.kovari@kovaripatent.hu

Zoltán a Kovári Kft. alapítója és ügyvezetője, szabadalmakkal, védjegyekkel, mintákkal és ezekkel kapcsolatos jogérvényesítési kérdésekkel egyaránt foglalkozik.

Szabadalmi ügyvivői pályafutását az Advopatent Szabadalmi és Védjegy Irodában kezdte 2004-ben, majd 2008-ban megalapította a Kovári Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft.-t, egy független, magyar iparjogvédelmi képviseleti irodát. Tagja a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek (MIE), elnökségi tagja a Magyar Védjegyegyesületnek, elnökségi póttagja a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamarának, tagja az Európai szabadalmi ügyvivők egyesületének (Institute of Professional Representatives before the European Patent Office, EPI), az UNION magyar csoportjának, elnökhelyettese az AIPPI (International Association for the Protection of Intellectual Property) magyar csoportjának, valamint az Iparjogvédelmi Szakértői Testület elnökségi tagja.

Vegyészmérnöki és okleveles biológusmérnöki képesítését a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd szerkezeti biológia területén szerzett Ph.D. fokozatot az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Négy éven keresztül dolgozott a Richter Gedeon Nyrt. felfedező kutatásában molekulatervezőként, illetve itt töltötte szabadalmi ügyvivőjelölti idejét. Kutatóként dolgozott az MTA SzBK Enzimológiai Intézeténél is. Természettudományos pályafutása során foglalkozott kis- és makromolekulás szerkezetfelderítéssel - mind kísérleti, mind elméleti síkon -, volt gyógyszerkutatási projektvezető, foglalkozott fehérjeklónozással. Munkáit konferenciákon és nemzetközi közleményekben mutatta be.

magyar